#Scouting2025

Ben erbij op #Kampvuur2025 !

Kampvuur2025 is een gezamenlijke activiteit van regio Carboonland en regio Scouting Parkstad Limburg.
 
Deze wordt gehouden op zaterdag 03-10-2015 bij Scouting Sint Lucia in Simpelveld. We starten om 19.30 uur.
 
De activiteit is toegankelijk voor:
Explorers, Roverscouts, Plusscouts, kaderleden en bestuursleden van groep en stichting.

 
De activiteit staat in het teken #Scouting2025 en bestaat uit een officieel gedeelte en een stuk gezelligheid.
Het eerste deel zal wat officieels zijn, zie onder, na afloop hiervan is het tijd voor gezelligheid met een hapje en een drankje. Tevens zal er muzikale ondersteuning zijn van Gerrit Verhoef.
 
We vragen jullie alleen om door te geven of je komt en met hoeveel personen, dit in verband met de inkopen.
Doe dit graag vandaag, woensdag 30-09-2015.
Ook als je niet komt hadden we hier graag een berichtje van.
Meld je aan (of af) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

#Kampvuur2025 Carboonland en Scouting Parkstad Limburg in het kort

Datum Zaterdag 3 oktober 2015
Tijd Start om 19.30 uur (tot ca. 22.30 uur)
Locatie HK Het Juweeltje, Sportlaan 1a, 6369VC Simpelveld
Aan- /  afmelden Meld je aan (of af) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Aan bod tijdens het officiële gedeelte van het #Kampvuur2025-programma komt zeker het volgende, als jij denkt daar iets waardevols aan te kunnen bijdragen kom dan zeker.
 
1. Vertel elkaar wat je belangrijk vindt voor Scouting in 2025
Iedereen heeft zijn eigen verhaal waarom Scouting belangrijk is voor hem of haar. Voor een jeugdlid kan dit anders zijn dan voor een leidinggevende, een bestuurder of een ouder. Tijdens het kampvuur is er ruimte voor het delen van die verhalen.
En uiteraard ook aan de vraag waar Scouting aan moet werken om ook de toekomst van betekenis te zijn.
 
Door het hier met elkaar over te hebben, is het aan het eind van de bijeenkomst makkelijker om de vragen te beantwoorden.
 
 
2. Vertel het #Scouting2025-verhaal
Tijdens het #Scouting2025 evenement op 19 april 2015 in Papendal zijn de thema's bepaald van het nieuwe meerjarenbeleid. Die thema's zijn tijdens die dag uitgewerkt in 60 presentaties die vertellen wat de deelnemers van die bijeenkomst belangrijk vinden om aan te werken zodat Scouting ook in 2025 nog van betekenis is. Het resultaat van deze presentaties is verwerkt in een verhaal: het concept van het nieuwe meerjarenbeleid in niet meer dan 150 woorden. We vragen jullie welk onderdeel je het meeste aanspreekt.
 
Zo controleren we of we op de goede weg zijn en kunnen we een beter voorstel maken voor de landelijke raad van december.
 
 
3. Vul de vragen in de Scouting App in
In de Scouting App voor smartphones komt vanaf eind augustus een sub-app voor het #Kampvuur2025. Daarin staat een aantal vragen. Het is de bedoeling dat de deelnemers die vragen aan het eind van het kampvuur invullen. Het gaat om de volgende vragen:
 
-  Waar moet Scouting volgens jou aan werken om ook in 2025 van betekenis te zijn?
- Wat vind je van het #Scouting2025 verhaal (het meerjarenbeleid) met de onderwerpen waar Scouting de komende jaren aan moet werken, zoals voorgelezen tijdens het kampvuur?
- Wat mis je aan het #Scouting2025 verhaal?
- Met welk onderwerp ga jij het eerste aan de slag in jouw groep ofregio?
- Wat zou jou helpen als je aan de slag gaat met één of meerdere onderwerpen van de toekomstvisie?
 
De antwoorden op die vragen worden gebruikt bij het voorstel over de nieuwe toekomstvisie in de landelijke raad van december 2015!
 
Wij hopen van harte dat jij bij dit #Kampvuur2025 evenement aanwezig bent om te helpen de toekomst van Scouting te vormen. Maak het verschil met jouw ideeën!